Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    97 / 100

  • Robert Parker

    96 / 100

  • Wine Spectator

    95 / 100

Gaja Costa Russi Barbaresco DOCG 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Costa Russi Barbaresco DOCG 2021

745,00

Aprašymas

Gilus, rafinuotas, pilno kūno vynas daromas iš 70 metų vynmedžių uogų, augančių molio ir kalkakmenio dirvožemyje, atskirame Costa Russi vynuogyne, Barbaresco apylinkėse. Fermentacija ir maceracija truko apie 3 savaites. Vynas 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse.

Vynas puikiai subalansuotas šiame jaunatviškame etape: vidutinio kūno su glotniais ir lanksčiais taninais, suteikiančiais formą ir ryškumą bei gana aktyvia rūgštimi. Vyno aromatuose jaučiami: muskato riešutas, baltieji pipirai, eukaliptas, titnagas, braškių uogos, gervuogės ir jodas. 

Vynas turintis ilgą brnadinimo potencialą.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie žvėrienos, jautienos kepsnių/troškinių su trumais.

Vertinimas

96 / 100

Robert Parker

Of the three single-vineyard Barbarescos sampled, this bottle was poured first, denoting a lighter and more finessed style. The Gaja 2021 Barbaresco Costa Russi opens to roses, violets and tart berry fruit. "The 2021 vintage shows the distinct character of each site," says Giovanni Gaja. In comparison, Sorì Tildìn has a more pronounced mineral vein because of magnesium-rich soils, and Sorì San Lorenzo has more structure. This wine focuses on those pretty aromas, and it shows depth and balance. The fine-grain tannins give the Costa Russi a charming and more accessible approach.

95 / 100

Wine Spectator

Expressive and elegant, this red features cherry, strawberry, rose and mineral aromas and flavors. Deftly balanced at this youthful stage, with refined tannins and vibrant acidity, this lingers with a complex mix of fruit and mineral elements, with a hint of eucalyptus. Best from 2027 through 2045. 125 cases imported.

97 / 100

James Suckling

This is so aromatic, with nutmeg, white pepper, matchstick, flint, bramble berries, blackberries and iodine. Medium-bodied with sleek and flexed tannins that give form and raciness. Spicy at the end. Shows excellent potential. Give this three to four years to open.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti