Vilnius

Klaipėda

  • Decanter

    95 / 100

GAJA Costa Russi Barbaresco DOP 2020

Raudonasis sausas

GAJA Costa Russi Barbaresco DOP 2020

724,00

Aprašymas

Gilus, rafinuotas, pilno kūno vynas daromas iš 70 metų vynmedžių uogų, augančių molio ir kalkakmenio dirvožemyje, atskirame Costa Russi vynuogyne, Barbaresco apylinkėse. Fermentacija ir maceracija truko apie 3 savaites. Vynas 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse.

Vynas puikiai subalansuotas šiame jaunatviškame etape: vidutinio kūno su glotniais ir lanksčiais taninais, suteikiančiais formą ir ryškumą bei gana aktyvia rūgštimi. Vyno aromatuose jaučiami: muskato riešutas, baltieji pipirai, eukaliptas, titnagas, braškių uogos, gervuogės ir jodas. 

Vynas turintis ilgą brandinimo potencialą.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie žvėrienos, jautienos kepsnių/troškinių su trumais.

Vertinimas

95 / 100

Decanter

“Compact clay soils and cooler micro-climate make this the most fragrant of Gaja's three single-vineyard Barbaresco bottlings. Delicate but ripe cherry aromas with touches of herbs and earth introduce a finely structured palate; soft and gentle but with brooding power lurking underneath. Its floral and balsamic notes reflect the cool site, while the gorgeous finish is pretty and pure.”

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti