Vilnius

Klaipėda

  • Jancis Robinson

    17 / 100

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2021

75,00

Aprašymas

„Gaja's Cuvée Sito Moresco Langhe DOP“ – tai elegantiškas raudonasis vynas, kuriame ‘Nebbiolo‘ ir ‘Barbera‘ vynuogės sujungtos į unikalų mišinį. Šis cuvée yra žinomas dėl lengvai pasiekiamo stiliaus ir gebėjimo išreikšti Langhe terroir vynuogių veislių įvairovę.

Graži violetinė spalva, netipiška ‘Nebbiolo‘, tačiau atspindinti 2021 m. derlių. Vynas pasižymi ryškiomis gervuogių, vyšnių, apelsinų ir bergamočių natomis su kiek kreminiu atspalviuVidutinės struktūrosdaug sultingumo ir harmonijos gomuryje – visa tai lemia gerai subalansuotą rūgštingumą ir taninų struktūrą su ilga pabaiga.

Vynuogės atvežtos iš SerralungosFermentuojama ir maceruojama atskirai tris savaites. Po malolaktinės fermentacijos vynuogės sumaišomos ir 12 mėnesių brandinamos ąžuole.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie picos, makaronų, mėsos troškinių, keptų kaštainių.

Vertinimas

17 / 100

Jancis Robinson

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti