Daugiasluoksnis ir tankus, ilgaamžis ir raumeningas vynas. Vynuogių sulčių fermentacijos ir maceracijos procesas trunko 3 sav. nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas 12 mėn. brandintas mažose ir 18 mėn. didelėse ąžuolo statinėse.
Puikiai integruoti taninai, kurie pasklinda po gomurį ir suteikia vynui įtampos bei formos. Tvirto stuburo vynas.
Vyno brandinimo potencialas iki 2050 metų.
Rūgšties kiekis - 6,02 g/l
Likutinis cukraus kiekis -1,38 g/l
Sperss - vynuogyno, esančio vienoje geriausių Barolo komunų Serralunga, pavadinimas.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais
Very well integrated tannins that spread across the palate and give tension and form to the wine. Medium to full body. Chewy and juicy. Needs time to soften.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.