Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Rocchetta Tanaro rankomis rinkto vynuogyno derliaus. Maceracija vykdyta 20 dienų, vėliau vynas 15 mėn. brandintas ąžuolo statinėse ir 1 metus butelyje.
Rubino spalvos vynas kvepia mėlynosiomis slyvomis, saldymedžiu, džiovintomis vyšniomis, skrudinta kava, gervuogių uogiene. Intensyvus, švelnių taninų, prieskoniško poskonio.
Tiekti 17-18 °C temperatūros prie laukinių paukščių troškinių, antienos troškintos su džiovintomis slyvomis, veršienos kepsnių, brandesnių sūrių.
Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella.