Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    96 / 100

Giuseppe Quintarelli Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017

Raudonasis sausas

Giuseppe Quintarelli Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2017

364,00

Aprašymas

Gilumo, tradicijų ir elegancijos šedevras. Daugiasluoksnis, tankus ir meistriškai sudėtingas. Nosyje džiovinti vaisiai, datulės, riešutai, žemiškos natos, cigarų dėžutė, smilkalai, lauro lapai. Skonyje begalinis gylis dera su elegancija ir subtilumu, kurį gali įvaldyti tik Quintarelli šeima.Vynas slovėniško ąžuolo statinėse brandintas maždaug šešerius metus.

Brandinimo potencialas 2052+ metai.

Likutinis cukraus kiekis:2,75g/l.

Rūgšties kiekis: 5,9g/l.

 

Patiekimas

Tiekti 18 - 20 °C prie žvėrienos troškinių, stipriai prieskoniais pagardintos jautienos, kietųjų sūrių, ypatingai "Parmigiano Reggiano".

Vertinimas

96 / 100

James Suckling

Complex aromas of cigar box, incense, black cherry fruit and bay leaves with balsamic notes. The palate is creamy, off-dry and velvety, with a full body and long, refreshing acidity. There is a lot of sucrosity and spices. A generous wine with a lush, well-balanced palate. Drink or hold.

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti