Alyvų, lelijų aromatai gana stiprūs, jų dažniau ieškokite svariuose Ronos slėnio raudonuosiuose vynuose – „Gigondas“, „Chateauneuf du Pape“.
Rožių aromato nesumaišysi su jokiu kitu. Įdomu, kad jį aiškiai užuodžiame ir baltųjų ‘Gewurztraminer‘ vynuogių vyne, ir saldesniuose, aliejiškuose vynuose. Tiek sodriuose ‘Sangiovese‘ ar pabrendusiuose ‘Nebbiolo‘ bei ‘Pinot Noir‘ vynuogių vynuose.
Bijūnų aromatas– kaip iš vadovėlio – priklauso nuo jų spalvos ir aptinkamas tokios pat spalvos vynuose. Bordo spalvos bijūnai primena žibutes, juos galime užuosti ‘Malbec‘ ir ‘Syrah‘ ir ‘Blaufrankish‘ vynuogėse; baltieji keliauja link ‘Viognier‘, ‘Marsanne‘, ‘Rousagne‘ vynuogių vynų. Rožinių bijūnų aromatas įprastai sklinda iš rožinių vynų.
Palergonijų aromatas dažniausiai nepageidaujamas vyne, nes tai laikoma viena iš ydų. Tačiau silpna jo natelė nepagadina saldesnių vynų, kaip „Muscat“ ar „Gewurztraminer“.
Tulpių ir stiprus hiacintų kvapas paprastai užuodžiamas ‘Cabernet Franc‘ vynuogių vyne ir brandesniame „Malbec“. Brandus „Tempranillo“ vynas irgi dažnai turi tulpių niuansų.
Štai tokią aromatų puokštę suskynėme savo mieloms damoms. Nemanau, kad bus lengva išsirinkti, tačiau įvairovė svaigina ir suteikia begalę galimybių.
Su žydinčiomis šventėmis jus sveikina „Vyno klubas“.