Baltasis sausas
Vynas, turintis puikų charakterį ir senėjimo potencialą daromas iš vynuogių, augančių 270mln metų senumo Zöbing Heiligenstein uoloje – unikaliame vulkaninės kilmės geologiniame darinyje. Vynuogės, surinktos rankomis, buvo labai kruopščiai paverstos vynu ir brandintos 700 metų senumo rūsyje didelėse medinėse statinėse. Iš šių vynuogių padaromas labai ypatingo stiliaus vynas. Jis atspindi unikalią terroir su įdomiu minerališkumu ir sudėtingu tankiu.
Tiekti 8-10 °C prie baltos žuvies su riebesniais padažais, paukštienos su padažais, jūros gėrybių.
"Jurtschisch" vyninė įsikūrusi Austrijoje, Sonnhofo dvare, kurio rūsių istorija siekia XIV amžių. Čia ilgą laiką žemės ūkį vystė vienuoliai, kol 1868 metais Jurtschitschių šeima įsigijo šį dvarą ir pradėjo užsiimti vyndaryste. Šiandien „Jurtschitsch“ vynai garsėja neprilygstama ir pastovia kokybe. Jie pirmieji Kamptalio regione ėmė filtruoti ir patys pilstyti vyną į butelius, dar 1972 metais ėmėsi ekologinės vyndarystės ir daugelio kitų naujovių. Didžiąją dalį šeimos vynuogynų užima baltosios vynuogės, o svarbiausi vynai gaminami iš 'Gruner Veltliner' ir 'Riesling'. Šeima gamina ir populiarina atskirų vynuogynų vyną, siekdama pabrėžti dirvožemio ir mikroklimato įtaką vyno savybėms. „Jurtschitsch“ nuo 1987 metų gamina „GruVe“ vyną, kuriam kasmet sukuriama nauja etiketė.