Raudonasis sausas
Drąsus ir gilus, šiltas ir harmoningas svečias iš Pietų Afrikos mūsų lentynose. Senų vynmedžių (amžius 32-67 metai), kurie auga granito dirvožemyje vynas žavi atvirais džiovintų slyvų, gervuogių, vyšnių uogienės, saldymedžio, dūmų kvapais. Sulčių fermentacija vykdyta atvirose betoninėse talpose nuolat palaikant 28°C temperatūrą. Vynas 18 mėn. brandintas ąžuolo statinėse (80% naujose, 20% antro naudojimo). Pilno kūno, švelnių taninų, puikaus balanso, vidutiniškos rūgšties, ilgo poskonio.
Brandinimo potencialas 10-15 metų.
Likutinis cukraus kiekis- 2,9g/l.
Tiekti 16-18°C prie aštraus avienos troškinio, jautienos šonkauliukų ragu, braškių su juoduoju šokoladu.
Kanonkop vyninė neretai vadinama Pietų Afrikos Priemier Grand Cru Classe vyno ūkiu. Šeimos vyninei daugiau nei 40 metų perleidžiamai iš kartos į kartą priklauso 100 ha vynuogynų Simonsberg kalno šlaituose, kuriuose galima aptikti daugiau nei 50 metų senumo 'Pinotage' vynmedžių. Čia gaminimai vieni geriausių raudonųjų vynų visoje Pietų Afrikoje. Vyno gamyba remiasi senomis tradicijomis: didžioji dalis vynuogynų nėra dirbtinai drėkinami, vynas fermentuojamas sekliose plačiose betoninėse talpose ir vėliau brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse; bei viskas atliekama tame pačiame ūkyje.