Baltasis sausas
Išskirtinis vyndario vynas, tai kelių derlių mišinys( 2017-2020m.), puikiai vertinamas vyno specialistų, gaminamas iš itin senų vynmedžių (pasodintų dar 1965 metais) skurdžiame ir sausame dirvožemyje, Piekenierskloof regione. Tai trečiasis tokio tipo vynas( Three). Pagrindinis vyndario tikslas - kuo mažiau intervencijų kuriant šį vyną - atskleisti unikalų vietai būdingą charakterį bei senų ir žemą derlingumą turinčių vynmedžių sunokintą žaliavą. Vynas nefiltruotas, neskaidrintas ir ilgai brandintas 400l prancūziško ąžuolo statinėse.
Svarus, intensyvus, minerališkas sausas baltasis vynas kvepia ramunėlėmis, kriaušėmis, nulytomis verbenomis, imbieru. Burnoje vynas svarus, minkštos rūgšties, ilgo poskonio. Turintis ilgą brandos potencialą.
Rūgšties kiekis - 6,2g/l.
Cukraus kiekis - 2g/l.
Tiekti 10-12 °C prie vištienos ir kitų baltos mėsos patiekalų, oto, skrudintos plekšnės.
"Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti" sako Kenas Forresteris. Tačiau nuvežę butelį vyno į Londoną Mattew'ui Duke'ui, susilaukė neįtikėtinos jo reakcijos. Tai buvo vyno ekspertams iki šiol nepažinta Chenin Blanc išraiška iš Pietų Afrikos. Matthew Duke nebuvo santūrus ir įvardino šį vyną kaip "“This is frickin marvelous chenin”. Šios vyninės filosofija labai paprasta - gaminti geriausius vynus. Tai be abejonės tikslas, kuriam gamta kelia nuolatinius iššūkius su kasmetinėmis metų variacijomis. Tačiau dėmesinga vynuogyno priežiūra ir jo stebėjimas leidžia priiimti geriausius sprendimus. Nors nesertifikuoti, Ken Forrester vynai gaminami stengiantis laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir ją tausojančių standartų.