Baltasis sausas
Vynas gaminamas iš mažo derlingumo, senų (1974 m. pasodintų) Chenin Blanc vynuogynų. Vynuogės skinamos jau pilnai sunokusios. Dirvožemis turtingas geležimi, moliu bei smėliu. Vynas 12 mėnesių brandintas su mielių nuosėdomis prancūziško ąžuolo statinėse. Matthew Duke spontaniškai prisidėjo prie vyno pavadinimo The FMC įvertinęs šį vyną kaip: "This is frickin marvelous chenin”.
Svarus, intensyvus, minerališkas sausas baltasis vynas kvepia džiovintais abrikosais, medumi bei vanile. Vynas, turintis itin gerą brandos potencialą.
Patiekti 10-12 °C su švelniomis jūros gėrybėmis, vėžiagyviais. Puikiai tinka su egzotiškais rytietiškais prieskoniais pagardintais patiekalais.
Aromas of white peaches, apricots, white tea and lavender. Medium- to full-bodied with supple texture. Linear with lees complexity and density. Saline undertones. Pleasantly rounded on the palate with very good length and steadiness. Drink or hold. Screw cap.
"Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti" sako Kenas Forresteris. Tačiau nuvežę butelį vyno į Londoną Mattew'ui Duke'ui, susilaukė neįtikėtinos jo reakcijos. Tai buvo vyno ekspertams iki šiol nepažinta Chenin Blanc išraiška iš Pietų Afrikos. Matthew Duke nebuvo santūrus ir įvardino šį vyną kaip "“This is frickin marvelous chenin”. Šios vyninės filosofija labai paprasta - gaminti geriausius vynus. Tai be abejonės tikslas, kuriam gamta kelia nuolatinius iššūkius su kasmetinėmis metų variacijomis. Tačiau dėmesinga vynuogyno priežiūra ir jo stebėjimas leidžia priiimti geriausius sprendimus. Nors nesertifikuoti, Ken Forrester vynai gaminami stengiantis laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir ją tausojančių standartų.