Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

  • Wine Advocate

    92 / 100

Ken Forrester The FMC Chenin Blanc 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Ken Forrester The FMC Chenin Blanc 2022

74,00

Aprašymas

Vynas gaminamas iš mažo derlingumo, senų (1974 m. pasodintų) 'Chenin Blanc' vynuogynų. Vynuogės skinamos jau pilnai sunokusios. Dirvožemis turtingas geležimi, moliu bei smėliu. Vynas 12 mėnesių brandintas su mielių nuosėdomis prancūziško ąžuolo statinėse. Matthew Duke spontaniškai prisidėjo prie vyno pavadinimo The FMC įvertinęs šį vyną kaip: "This is frickin marvelous chenin”. (Tai nuostabus šeninas).

Svarus, intensyvus, minerališkas sausas baltasis vynas kvepia džiovintais abrikosais, medumi bei vanile. Vynas, turintis itin gerą brandos potencialą. 

Patiekimas

Patiekti 10-12 °C su švelniomis jūros gėrybėmis, vėžiagyviais. Puikiai tinka su egzotiškais rytietiškais prieskoniais pagardintais patiekalais.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Fantastic intensity of fruit and spice here with notes of apricots, cedar, spiced apples and mangoes. It’s full-bodied but elegant, creamy and delicious, with a long and lively finish.

92 / 100

Wine Advocate

The 2022 The FMC, crafted entirely from Chenin Blanc, showcases a bouquet of mineral lemon notes and citrus blossoms, complemented by underripe peach, ripe yellow apples and a nutty undertone. Medium-bodied, the wine presents fresh, lush peach blossoms on the palate. Transitioning from medium to full-bodied, it offers greater textural freshness, ripeness and complexity before coming to a long, food-friendly finish.

Apie gamintoją

"Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti" sako Kenas Forresteris. Tačiau nuvežę butelį vyno į Londoną Mattew'ui Duke'ui, susilaukė neįtikėtinos jo reakcijos. Tai buvo vyno ekspertams iki šiol nepažinta Chenin Blanc išraiška iš Pietų Afrikos. Matthew Duke nebuvo santūrus ir įvardino šį vyną kaip "“This is frickin marvelous chenin”. Šios vyninės filosofija labai paprasta - gaminti geriausius vynus. Tai be abejonės tikslas, kuriam gamta kelia nuolatinius iššūkius su kasmetinėmis metų variacijomis. Tačiau dėmesinga vynuogyno priežiūra ir jo stebėjimas leidžia priiimti geriausius sprendimus. Nors nesertifikuoti, Ken Forrester vynai gaminami stengiantis laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir ją tausojančių standartų.

Jums galėtų patikti