Putojantis
Tradiciniu metodu pagamintas putojantis rožinis vynas kvepia rožėmis, braškėmis ir vyšniomis, yra gero rūgšties balanso ir raudonų uogų poskonio. Likutinis cukrus – 6,5 g/l. Dosage naudojamas saldusis Kracher vynas - 1998 metų Chardonnay/Welschriesling TBA No.7.
Tiekti 10-12° C aperityvui, prie austrių.
A fruity rich peachy edge shimmers alongside the yeasty notes on the nose. The palate comes in with lithe freshness, limpid strawberry and lemon notes and very lively but smooth mousse. The finish is lasting and dry, melding yeasty smoothness with vivid fruit and dry lasting freshness.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.