Putojantis sausas
Putojantis vynas daromas "Charmat" metodu. Didelėse nerūdijančio plieno talpose vykstančios vynuogių sulčių fermentacijos metu yra naudojamos atrinktos kultūrinės mielės. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas 120 dienų laikomas atvėsintas. Tai yra stabilizavimo procesas.
Blyškios aukso spalvos ir smulkių burbuliukų vynas pasižymi sirpių antaninių obuolių, akacijų žiedų bei migdolų aromatu. Burnoje – gaivus, lengvas, švelnios putos, citrusų skonio bei ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis 8 g/l.
Likutinis rūgšties kiekis 6 g/l.
Tiekti 8–9 °C temperatūros kaip aperityvą, su lengvais užkandžiais, prie makaronų ar ryžių patiekalų.
„Follador" – vienas geriausių ir seniausių proseko gamintojų. Folladorų šeima garsėja kokybiškais vynais jau nuo XVIII amžiaus, kuomet Venecijos dožas Alvise IV Mocenigo apdovanojo senjorą Giovannį Folladorą už kokybišką vyną. Tiesa, tuo metu jis gamino baltąjį ir raudonąjį vyną. Putojantį vyną Folladorų šeima pradėjo daryti 1970-aisiais, ir vyninė tapo viena pirmųjų, darančių putojantį vyną geriausioje proseko zonoje Valdobiadenėje. Būtent šioje zonoje ir šiandien yra didžioji dalis Folladorų šeimos vynuogynų, kurių uogos naudojamos itin aukštos kokybės prosekui gaminti, o vyninę tebevaldo Folladorų šeima. Šiuo metu putojantys vynai „Follador" yra itin vertinami ne tik Italijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, o „Follador brut" prosekas tapo oficialiu prabangiojo „Rytų ekspreso" putojančiu vynu.