Putojantis p. sausas
Putojantis vynas daromas "Charmat" metodu. Didelėse nerūdijančio plieno talpose vykstančios vynuogių sulčių fermentacijos metu yra naudojamos atrinktos kultūrinės mielės. Misa lėtai fermentuojama slėginėse nerūdijančio plieno talpyklose (autoklavuose). Norint pasiekti gerą skonį, aromatą, eleganciją, konsistencijos ir puikaus skonio balansą, vynas šiose talpyklose laikomas nuo iki 3 mėnesių. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas 120 dienų laikomas atvėsintas. Tai yra stabilizavimo procesas.
Spalva: blyški aukso.
Aromatas: tropiniai vaisiai, citrusai, akacijų žiedai.
Skonis: šviežias, lengvas, salstelėjęs, vaisiškas, gėliškas.
Tiekti 8 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.
„Follador" – vienas geriausių ir seniausių proseko gamintojų. Folladorų šeima garsėja kokybiškais vynais jau nuo XVIII amžiaus, kuomet Venecijos dožas Alvise IV Mocenigo apdovanojo senjorą Giovannį Folladorą už kokybišką vyną. Tiesa, tuo metu jis gamino baltąjį ir raudonąjį vyną. Putojantį vyną Folladorų šeima pradėjo daryti 1970-aisiais, ir vyninė tapo viena pirmųjų, darančių putojantį vyną geriausioje proseko zonoje Valdobiadenėje. Būtent šioje zonoje ir šiandien yra didžioji dalis Folladorų šeimos vynuogynų, kurių uogos naudojamos itin aukštos kokybės prosekui gaminti, o vyninę tebevaldo Folladorų šeima. Šiuo metu putojantys vynai „Follador" yra itin vertinami ne tik Italijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, o „Follador brut" prosekas tapo oficialiu prabangiojo „Rytų ekspreso" putojančiu vynu.