Saldusis saldus
Vynas gaminamas iš vėlyvojo rinkimo vynuogių, paveiktų kilniojo puvinio. Likutinio cukraus vyne – 190,7 g/l, rūgštingumas – 7,1 g/l. Vynas brandinamas 20 mėnesių, „Chardonnay“ vynas – naujose nedidelėse prancūziško ąžuolo statinėse, „Welschriesling“ – 1000 l talpos naujose statinėse. Kvepia abrikosais ir paskrudintais lazdyno riešutais, kvapų puokštę papildo ąžuolo prieskonių ir citrinų žievelių aromatas. Itin tvaraus poskonio, subalansuotas, ilgam brandinimui tinkąs vynas.
Tiekti 10–12 °C prie mėlynojo pelėsio sūrių, ančių kepenėlių pašteto, riešutų, ne itin saldžių desertų arba gerti vieną.
Žalsva aukso spalva. Kvepia persikais, grietinėle. Labai saldus, elegantiškas, itin gero balanso. Labai ilgai trunkantis malonus poskonis.
Offers a pure-tasting mix of ripe apple and peach flavors that are fresh and crunchy, oozing sweetness, with a hint of savory herb on the back end. Finishes with smoke and spice. Drink now through 2018.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.