Saldusis saldus
Pilkojo kekerinio puvinio ('Botrytis cinerea') paveiktos vynuogės yra skinamos vėliau, nei įprastas vynuogių derlius. Pakartotinai atrinktos kilniuoju puviniu pasidengusios uogos, labai švelniai išspaudžiamos. Vynuogių sultys fermentuojamos ir brandinamos nerūdijančio plieno statinėse 5 mėn.
Spindinčios gelsvos spalvos vynas intensyviai kvepia mandarinais, pasifloromis ir jazminaičių žiedais aromatais. Sultingas, kupinas žaliosios citrinos/ svarainių rūgšties. Juntami muskato riešuto, ličių ir geltonųjų slyvaičių poskoniai.
Likutinis cukraus kiekis 74,9 g/l
Rūgšties kiekis 5,5 g/l
Patiekti 10–12 °C temperatūros prie karamelizuotų vaisinių desertų, mėlynojo pelėsio sūrių, (rokforo ar stiltono).
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.