Raudonasis sausas
Galingas, kompleksiškas vynas, kuriame persipina prieskoniški, balzaminiai niuansai - saldymedis, vanilė, cinamonas, muskatas, kakava - bei virtų raudonų uogų natos. Burnoje jaučiamas puikus balansas, švelnūs, glotnūs taninai ir ilgas prieskonių bei raudonų uogų poskonis.
Vynas pagamintas iš 30 metų senumo 'Tempranillo' bei 'Garnacha' vynuogių iš atskirų vynuogynų. Gamintojas naudoja optinį uogų atrankos procesą, leidžiantį įvertinti kiekvieną uogą individualiai. Abiejų veislių vynuogių vynas brandintas atskirai - 'Tempranillo' buvo brandintas 36 mėnesius, o 'Garnacha' - 30 mėnesių naudotose amerikietiško ąžuolo statinėse. Galutinis mišinys buvo išpilstytas į butelius 2021 metų kovo mėn.
Tiekti 16 °C temperatūros, prie įvairių mėsiškų patiekalų, troškinių. Taip pat dera prie desertų su juoduoju šokoladu.
A more vibrant and fruitier expression of Ardanza this year with strawberries, mussels, warm spices and berries. Round and silky on the palate with lovely spices and a long, nicely saline finish. A nice touch of creaminess works really well here and further extends the finish. 80% tempranillo and 20% garnacha. Drink or hold.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com