Putojantis sausas
Šampanas pagamintas iš vynuogių užaugintų Grand Cru kategoriją turinčiuose kaimeliuose: "Chouilly", "Vitry", "Leuvrigny", "Les Riceys", "Epernay", Côte des Blancs subregione.
Vynas su mielėmis laikytas 24 mėn. Lengvai kremiškas pirmas šampano gurkšnis pereina į sodresnį ir gaivesnį kūną. Vynas žavi minkštumu, traškia rūgštele. Šampanas kvepia sausmedžiu, citrususais, kriaušėmis, lazdyno riešutais.
Šampanas su mažesniu sulfitų kiekiu: 63mg/l
Rūgšties kiekis: 6,6 g/l
Dozažas: 6 g/l.
Tiekti 6–8°C prie minkštų sūrių, austrių arba mėgautis kaip aperityvu.
A flavorful Champagne with aromas of spiced apple, brioche, lemon zest and hazelnut. It’s medium-bodied with creamy bubbles and crisp acidity. Lightly toasty with a gentle finish. Drink now
1991 m. įkurtai „Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras.
Legras-Haas šeimos šaknys slypi Chouilly - Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs krašte. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, tad neatsitiktinai būtent čia Legras-Haas šeima ir augina 18 ha vynuogynų, kuriuose kultyvuoja tik ‘Chardonnay‘ vynuoges.
Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François.
Atidumas ir kruopštumas tiek vynuogynuose, tiek vyninėje lemia, kad „Legras & Haas" šampanai puikiai bręsta - su laiku, skoniai keičiasi, atsiranda kompleksiškesni, daugiau niuansų turintys aromatai, kuriuos puikiai atsveria išraiškingas minerališkumas. Legras ir Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas.