Vilnius

Klaipėda

  • Falstaff

    89 / 100

  • EKO
F. Mikulski Cremant de Bourgogne AOC

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

F. Mikulski Cremant de Bourgogne AOC

46,00

Aprašymas

Mikulski Crémant de Bourgogne AOC pasižymi burgundiška elegancija ir nuostabia puta, todėl puikiai tiks mėgstantiems šampano stilių išlaikančius putojančius vynus.

Tai harmonijos kupinas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis vynas, kvepiantis citrinmedžių žiedais, geltonaisiais obuoliais, slyvomis, melionais, kedrinėmis pinijomis ir baltosiomis trešnėmis. Šis vynas – žaismingas, gaivus ir pilnas skonio.

Vynas gaminamas tradiciniu metodu. Rankomis rinktos ir kruopščiai atrinktos vynuogės švelniai spaudžiamos. Vyno gamybai naudojamos tik pirmo spaudimo sultys. Alkoholinė ir malolaktinė fermentacija vykdoma metalo talpose, atskirai kiekvienai iš keturių panaudotų vynuogių veislių.

Sumaišius ir išpilsčius į butelius, vynas 12 mėnesių laikomas su mielėmis 12–15 °C temperatūroje.

Vertinimas

89 / 100

Falstaff

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.

Vyno stilius

François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.

  • Baltasis vynas (daugiausia iš ‘Chardonnay‘) pasižymi minerališkumu, tekstūra, ekspresyviu, tyru aromatu ir puikiai integruotu ąžuolo charakteriu. Čia auginamos Meursault kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ vynuogės, taip pat du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligoté‘ vynuogynai.
  • Raudonasis vynas (iš ‘Pinot Noir‘) – aromatingas, su nugludintais taninais, sultingas ir dominuojančiu raudonųjų uogų charakteriu.

Prestižiniai vynuogynai

Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.

Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti