Putojantis sausas
Mikulski Crémant de Bourgogne AOC pasižymi burgundiška elegancija ir nuostabia puta, todėl puikiai tiks mėgstantiems šampano stilių išlaikančius putojančius vynus.
Tai harmonijos kupinas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis vynas, kvepiantis citrinmedžių žiedais, geltonaisiais obuoliais, slyvomis, melionais, kedrinėmis pinijomis ir baltosiomis trešnėmis. Šis vynas – žaismingas, gaivus ir pilnas skonio.
Vynas gaminamas tradiciniu metodu. Rankomis rinktos ir kruopščiai atrinktos vynuogės švelniai spaudžiamos. Vyno gamybai naudojamos tik pirmo spaudimo sultys. Alkoholinė ir malolaktinė fermentacija vykdoma metalo talpose, atskirai kiekvienai iš keturių panaudotų vynuogių veislių.
Sumaišius ir išpilsčius į butelius, vynas 12 mėnesių laikomas su mielėmis 12–15 °C temperatūroje.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.
Vyno stilius
François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.
Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.