Raudonasis sausas
Salice gaminamas nuo 1954 m., norėdami atžymėti šį istorinį vyną, nuo 2004 m. derliaus etiketėje yra užrašas 50-asis derlius. Vynmedžių amžius apie 50 metų, maceracija vykdyta reguliuojamoje temperatūroje (20-22°C) 8-12 dienų, vynas 12 mėn. brandintas 30hl ąžuolo statinėse.
Gervuogių, juodųjų vyšnių, baziliko natos ir saldūs prieskoniai daro vyną turtingą, subalansuotą, švelnių taninių. Ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis vyne - 4,85g/l
Tiekti 18 -20 °C prie troškintos jautienos uodegų su slyvomis, pastos su mėsos ir miško grybų padažu, ant griliaus keptų žvėrienos dešrelių, brandesnių sūrių.
Vos keli žingsniai nuo Jonijos jūros ir saulėtų Salento plynaukščių, Apulijos širdyje, įsikūrusi istorinė Leone de Castris vyninė – tikras Italijos vyndarystės simbolis, kurio istorija siekia net XVII amžių.
Vyninę 1665 metais įkūrė ispanų kilmės markizas Oronzo Arcangelo Maria Francesco Leone de Castris, kuris sužavėtas Salento kraštu, nusprendė čia kurti vyno ūkį. Tačiau tikrasis lūžis įvyko 1925 m., kai vyninė tapo pirmuoju ūkiu Apulijoje, pradėjusiu vyną pilstyti į butelius. Iki tol šio regiono vynai buvo išvežami didelėse talpose kaip žaliava.
1943 metai pažymėjo naują etapą – tuomet pradėtas gaminti pirmasis Italijos rožinis vynas „Five Roses“, kuris netrukus tapo sėkmingai eksportuojamu vynu į JAV ir iki šiol yra laikomas kultiniu visame pasaulyje.
Vyno stilius
Leone de Castris vynai garsėja savo ekspresyvumu ir gebėjimu atskleisti Apulijos terroir unikalumą. Rožiniai vynai – ypač „Five Roses“ – išsiskiria sodria spalva, ryškiais raudonųjų uogų, vaisių bei rožių aromatais ir puikia pusiausvyra tarp gaivumo, rūgšties ir minerališkumo. Senieji – net 50 metų amžiaus – vynmedžiai suteikia vynams ypatingos koncentracijos ir autentiškumo. Derlius renkamas kruopščiai, siekiant išsaugoti kiekvienos uogos kokybę.
Ikoniško vyno vynuogynai
Vyninė valdo vynuogynus, augančius molingoje dirvoje, idealiai tinkančioje tokioms veislėms kaip ‘Negroamaro’ ar ‘Malvasia Nera’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Leone de Castris vynai brandinami dažniausiai nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų maksimalų šviežumą ir aromatų grynumą. Kai kurie raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse, suteikiant jiems struktūros ir kompleksiškumo. Rožiniai vynai geriausiai atsiskleidžia jauni, bet aukštesnės klasės buteliai, tokie kaip „Five Roses Anniversario“, puikiai tinka ir brandinimui.
Šiandien Leone de Castris išlieka viena iš prestižiškiausių Italijos vyninių, kuri puikiai derina istoriją, inovacijas ir Salento kultūrinę dvasią.