Raudonasis sausas
„Lions de Batailley“ yra antrasis „Château Batailley“ vynas, pirmą kartą išleistas 2014 m. bandomąja 30 000 butelių partija. Jo pavadinimas kilęs nuo dviejų akmeninių liūtų, saugančių pagrindinius pilies vartus. Šis vynas gaminamas iš vynmedžių uogų, augančių žvyringose smėlio dirvose. 2014 m. vintažas savo stiliumi panašus į klasikinius 1990-ųjų „Grand Vins“. Galima gerti jauną, tačiau su amžiumi šis vynas tik sustiprina individualumą.
Vyno skonis demonstruoja subalansuotus, šilkinius taninus ir puikią rūgštį, atskleidžiančią gaivius aviečių, gervuogių, juodųjų serbentų, apelsinų žievelės, lauro lapų, kedro atspalvius. Minerališkas, poskonyje – saldžių prieskonių tonai. Vynas stotas demonstruoja tvirtą paraišką į didingų vynų gretas.
Patiekti 16-18 °C prie žvėrienos, jautienos, avienos, laukinės paukštienos.
Very perfumed and beautiful with orange blossom and currants. Medium body, fine tannins and a stone and nut aftertaste. Tangy acidity. First year second wine made. Drink now or hold.
Vienas seniausių ūkių Medoke, savo pavadinimą pelnęs dėl mūšio vykusio toje vietoje 1452 metais, kuriame prancūzai atsikovojo Chateau Latour iš anglų („bataille“ reiškia "mūšis" pranc.). Tai buvo svarbus įvykis regiono istorijoje, užbaigęs anglų karaliavimą. XVI amžiuje toje vietoje buvo pasodinti pirmieji vynmedžiai. Napoleono III įsakymu 1855 metais sudarytoje Bordo vynų klasifikacijoje Chateau Batailley ūkis buvo priskirtas 5-tam Grand Cru Classe lygiui.