Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

 López de Heredia Viña Tondonia Blanco Reserva Rioja DOC 2013

Baltasis sausas

López de Heredia Viña Tondonia Blanco Reserva Rioja DOC 2013

109,00

Aprašymas

Vynas apvalus, pilnas, turtingas, subtilus. Oksidacinės natos vyną daro labai patrauklų. Sūdytų migdolų, anakardžių, džiovintos citrinos žievelių, nugos ir melaso aromatų mišinys. Pilno kūno, koncentruotas, bet žvalus ir įtemptas. Itin ilgas minerališkas poskonis. Vynas 6 metus laikytas ąžuolo statinėse. Kuo ilgiau ragausite, tuo labiau vynas kalbins jus. 

Ilgo brandinimo potencialo vynas.

Rūgšties kiekis:6,5 g/l.

Patiekimas

Tiekti 12–14°C prie ant griliaus keptų jūros ešerių, karšių, otų, skumbrių, tuno, jūrų velnio, jūrų lydekos bei jūros gėrybių, marinuotos ar prieskonintos baltos mėsos, makaronų, rizoto, triušienos, vištienos.

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

An open, balsamic expression of Tondonia. It’s charming and complex, with white truffles, biscuits, roasted macadamia nuts and a touch of Parmesan cheese. Bright and expressive, with a medium body and a long, fluid finish. Beautiful now, but should hold well for the next few years. Drink or hold.

Apie gamintoją

“Turbūt nė viena vyninė pasaulyje nesilaiko savo tradicijų taip išdidžiai ir atkakliai, kaip tai daro „López de Heredia“. Paradoksalu, bet tai kartu ir vyninė, kurios vynuogininkystė ir vyno gamyba yra puikus bei įžvalgus pavyzdys jauniems, į priekį žiūrintiems gamintojams visame pasaulyje ... ” Eric Asimov, The New York Times Pasaulyje yra vos kelios kitos vyninės, galinčios lygiuotis su Lopez de Heredia paveldu bei prestižu. Nuo tada, kai prieš 143 metus šią vyninę įkūrė Don Rafaelis Lópezas de Heredia, ji nedaug tepasikeitė. Šeima nuosaikiai laikosi vyndarystės doktrinos, nubrėžtos 1880-aisiais - gaminti vyną tik iš savo vynuogynų ir nedarant jokių kompromisų kantriai siekti geriausio įmanomo rezultato. Darbas vynuogyne nepasikeitė nuo 1880-ųjų. R. López de Heredia yra „tradicionalistai“, pergyvenantys ir išlaikantys tradicijas bei saugantys unikalų Riochos regiono paveldą. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, iš kurių kai kurie yra gaminti vyninės įkūrimo metais ir siekia 143 metų amžių. Po fermentacijos vynas itin ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse.

López de Heredia

López de Heredia

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti