Raudonasis sausas
2007-ieji Rioja derlių vertinimo komisijos buvo pažymėti kaip LABAI GERI (very good). Patys metai buvo pakankamai ramūs, be rimtų klimatinių nukripimų ar anomalijų. Tiesa, vyndariai susidūriai su sunkumais pavasarį, kurio metu stiprūs lietūs paveikė vynuogių apvaisinimo stadiją, ženkliai sumažinę potencialų derlių (lyginant su 2006 metais). Baltųjų vynuogių derliaus nuėmimas prasidėjo spalio 2-ąją, o po kelių dienų ir raudonųjų. Sausi ir gaivūs orai derliaus nurinkimo metu garantavo surinktų vynuogių sveikumą bei kokybę. Vyndarys pastebi, jog 2007 metai buvo puikūs (excellent) ilgaamžių Gran Reserve vynų gamybai.
Vynas brandinamas 6 metus 225L rankų amerikietiško ąžuolo statinėse, rankomis pagamintose pačiame Lopez de Heredia ūkyje. Paskui dar 6 metus butelyje iki išleidžiant vyną į rinką.
Gilios raudonos spalvos, linkstančios į tamsaus gintaro atspalvius. Aromatas pasižymi vanilės, džiovintų uogų, dūmo, kraujo natomis; 2020 metais ragaujamas vynas demonstruoja aiškiai juntamas brandos natas. Burnoje vynas sausas, švelnus, smulkių gausių taninų, bei struktūrą palaikančios ryškios rūgšties. Poskonis ypač švelnus, besikeičiantis ir ilgas.
Dirvožemis: Sąnašinis molis ir kalkakmenis.
Derlius: Rugsėjo pabaiga – spalio pradžia, skinta rankomis
Vinifikacija: uogos atskiriamos nuo kotelių. Spontaninė fermentacija vyksta didelėse 25000 L talpose.
Rūgšties kiekis: 6g/l
Tiekti 18–20°C temperatūros prie mėsos patiekalų. Vyndarys asmeniškai rekomenduoja derinį su česnakais, rosmarinu ir ančiuviais įdaryta ėriena.
Following the appreciation of the 2007 vintage from María José López de Heredia, the red 2007 Viña Tondonia Reserva is showing great, revealing unusual finesse and elegance. The nose is a little reticent but nuanced and complex, a little shy rather than explosive. The palate is medium-bodied, and the tannins are very refined. This has to be one of the finest vintages of Viña Tondonia Reserva of recent years. It was bottled in November 2015.When to drink: 2019-2030
“Turbūt nė viena vyninė pasaulyje nesilaiko savo tradicijų taip išdidžiai ir atkakliai, kaip tai daro „López de Heredia“. Paradoksalu, bet tai kartu ir vyninė, kurios vynuogininkystė ir vyno gamyba yra puikus bei įžvalgus pavyzdys jauniems, į priekį žiūrintiems gamintojams visame pasaulyje ... ” Eric Asimov, The New York Times Pasaulyje yra vos kelios kitos vyninės, galinčios lygiuotis su Lopez de Heredia paveldu bei prestižu. Nuo tada, kai prieš 143 metus šią vyninę įkūrė Don Rafaelis Lópezas de Heredia, ji nedaug tepasikeitė. Šeima nuosaikiai laikosi vyndarystės doktrinos, nubrėžtos 1880-aisiais - gaminti vyną tik iš savo vynuogynų ir nedarant jokių kompromisų kantriai siekti geriausio įmanomo rezultato. Darbas vynuogyne nepasikeitė nuo 1880-ųjų. R. López de Heredia yra „tradicionalistai“, pergyvenantys ir išlaikantys tradicijas bei saugantys unikalų Riochos regiono paveldą. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, iš kurių kai kurie yra gaminti vyninės įkūrimo metais ir siekia 143 metų amžių. Po fermentacijos vynas itin ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse.