Raudonasis sausas
Elegancija, galia ir intensyvumas - vyno iš saulėto klimato zonos ypatumai. Vynuogės vynui paruošti skinamos rankomis nuo aukštų šlaitų, kurie gausūs žėručiu, skalūnu, moliu. Vynas brandinamas nerūdijančio plieno talpose. Svarus, uogiškas, aksominių taninų raudonasis kvepia juodomis trešnėmis, deramos struktūros, juntama terroir išraiška.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie raudonos mėsos ir daržovių troškinių, prie grybų patiekalų, picų, pastos su faršu, lengvesnių sūrių.
"Aromas of dark cherries, leaves, gunpowder and baking spices. It’s medium-bodied with crunchy dark cherries and some black pepper on the palate. Transparent and precise with a flavorful finish. From biodynamically grown grapes. Drink now."
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“