Raudonasis sausas
Vynas gaminamas maišant skirtingų vynuogynų derlių: "les Bessards", kuris pasižymi granitiniu dirvožemiu ir laikomas Hermitage'o "siela"; "le Meal", žinomas senomis aliuvinėm terasom bei žvirgždu; "les Greffieux" - sąnašinis dirvožemis su žvirgždu.
Vynas brandinamas 18 mėn: 85 % ąžuolo statinėse, likusi dalis - betono talpose, siekiant išsaugoti vaisių aromatus bei minerališkumą.
Gilios raudonos spalvos, su violetiniais atspalviais. Juntamas raudonų vaisių aromatos, saldymedžio užuomazgos. Elegantiškas vynas su koncentruotais ir šilkiniais taninais. Poskonyje jaučiami juodieji serbentai, avietės.
Tiekti 16 - 18°C prie elnienos filė, keptos jautienos, brandaus "Saint Felicien" sūrio.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/