Vilnius

Klaipėda

Raudonasis sausas

M. Chapoutier Monier de la Sizeranne Hermitage Rouge AOP 2018

94,00

Aprašymas

Vynas gaminamas maišant skirtingų vynuogynų derlių: "les Bessards", kuris pasižymi granitiniu dirvožemiu ir laikomas Hermitage'o "siela"; "le Meal", žinomas senomis aliuvinėm terasom bei žvirgždu; "les Greffieux" - sąnašinis dirvožemis su žvirgždu. 

Vynas brandinamas 18 mėn: 85 % ąžuolo statinėse, likusi dalis - betono talpose, siekiant išsaugoti vaisių aromatus bei minerališkumą. 

Gilios raudonos spalvos, su violetiniais atspalviais. Juntamas raudonų vaisių aromatos, saldymedžio užuomazgos. Elegantiškas vynas su koncentruotais ir šilkiniais taninais. Poskonyje jaučiami juodieji serbentai, avietės.

Patiekimas

Tiekti 16 - 18°C prie elnienos filė, keptos jautienos, brandaus "Saint Felicien" sūrio.

Apie gamintoją

„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“  ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“  – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“  apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.

Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“  pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.

„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.

Daugiau apie „Chapoutier“ 

Jums galėtų patikti