Raudonasis sausas
Spontaniškai fermentuotas, nefiltruotas, neskaidrintas ekologiškas vynas 18 mėn. brandintas senose ąžuolo statinėse.Vynuogių derlius rinktas rankomis iš pačių biodinamiškai auginamų vynuogynų. Spanguolių ir vyšnių atspalvių vynas turi nemažai rūgšties, tankią struktūrą ir iškilius taninus. Vynai veržlūs jaunystėje, tačiau brandinti - gana švelnūs.
Viso pagaminta 580 butelių, vynas buteliuotas 2019/07/23.
Sulfitų kiekis vyne: 21 mg/l.
Likutinis cukraus kiekis: 2,1 g/l
Rūgšties kiekis: 6,5g/l.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie dešrelių, kiaulienos guliašo, rūkytų dešrų.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.
Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu.
Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.