Baltasis sausas
Labai gaivus ir malonus vynas. Juntami melionų ir kriaušių aromatai, lengva fenolio užuomina. Elegantiškas, grynas ir subtilus.
Vyno fermentacija vyko prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 25% naujo ąžuolo. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas šešis mėnesius brandintas tose pačiose statinėse.
Ragauti dabar.
Tiekite 10-12 °C prie cezario salotų, ant griliaus keptų krevečių arba lengvų baltos žuvies patiekalų.
Domaine Marc Morey & Fils Marc Morey vyninė yra viena garsiausių Cote de Beaune regione Burgundijoje. Chassagne – Montrachet kaimelio širdyje 1950 metais Marc Morey vyną pradėjo kurti šimtamečio savo šeimos namo rūsyje. Tai buvo Marc Morey vyninės pradžia. Šiandien Marc Morey duktė Marie-Jo su savo vyru Bernard Mollard tęsia tėvo pradėtą darbą – gamindami vyną, didžiulį dėmesį skiria terroir išraiškai vyne. Bernard Mollard – žmogus asmenybė, neabejotinai nestokojantis talento, vienas inovatyviausių Cote d’Or vyndarių– gamina sodrius, ir aromatingus vynus. Šeimai priklauso apie 25 akrus Grand Cru ir Premier Cru vynuogynų, tokių kaip Chassagne-Montrachet Premier Cru vynuogynai, Les Caillerets ir Batard-Montrachet, Saint-Aubin 1er Cru Charmois, Virondot, Puligny Champgain, Batard. Burgundijos Chardonnay vynui gaminti derlius renkamas tik rankomis. Fermentacija iš pradžių vyksta kontroliuojamos temperatūros talpose, po to pusiau susifermentavę sultys pilamos į ąžuolo statines (25 – 30 % vyno – 5 naujas ąžuolo statines). Ten vynas bręsta nuo 10 iki 12 mėnesių. Vyno charakteris (wine character) – vidutinio kūno, nuostabiai gilus ir sodrus vynas. Dažnai tai ilgo poskonio vynas. Aromatai skiriasi priklausomai nuo terroir, dariusio įtaką augančioms vynuogėms: nuo išraiškingo minerališkumo bei gaivių šviežių gėlių aromatų iki gausių persikų bei vanilės natų ar riešutų ir medaus aromatų. http://www.chassagne-montrachet.com/fr/producteur/domaine-marc-morey-et-fils-28.php#/Producteurs?idProducteur=28