Baltasis sausas
Markowitsch Grüner Veltliner Alte Reben 2023 – tai rafinuotas ir turtingas sausas baltasis vynas iš Carnuntum regiono, gaminamas iš 35 metų senumo vynmedžių uogų, augančių dirvožemyje, turinčiame didelę kalkakmenio dalį, kuri suteikia vynui ypatingą struktūrą, gaivią rūgštį ir išskirtinį charakterį. Vynuogės buvo rankomis skintos keliais etapais, siekiant užtikrinti optimalų prinokimą.
Vynas pasižymi intensyviu prinokusių vaisių aromatu, papildytu prieskonių natomis. Skonyje dominuoja subalansuotas vaisių ir rūgšties kombinacija bei ilgai išliekantis poskonis, atskleidžiantis vyno kompleksiškumą ir eleganciją.
Vyno brandinamas: 80 % vyno plieno talpose 20 °C temperatūroje, išlaikant šviežumą ir vaisiškumą; 20 % – ąžuolo statinėse su mielių nuosėdomis, suteikiant struktūrą ir kompleksiškumą.
Likutinis cukrus: 1,4 g/l
Rūgštis: 5,8 g/l
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie Vienos šnicelio, Azijos virtuvės patiekalų.
Markowitsch pavardė neabejotinai užima tvirtas pozicijas tarp ryškiausių vyno gamintojų vaizdingame Karnuntumo regione, Austrijoje. Jų platus baltųjų ir raudonųjų vynų asortimentas, pasižymintis įvairia kaina ir aukšta kokybe, yra elegantiškas ir patrauklus kiekvienam vyno mėgėjui.
Šis novatoriškas vyndarys nuolat ieško naujų būdų atskleisti unikalius Karnuntumo terroir niuansus, aktyviai eksperimentuodamas su įvairių dydžių ir skirtingų gamintojų ąžuolo statinėmis. Būtent čia gimsta vieni įdomiausių ir labiausiai vertinamų Austrijos ‘Pinot Noir’ vynų, kurie savo subtilumu ir elegancija dažnai lyginami su Burgundijos pavyzdžiais.
Vyno stilius
Markowitsch vynai pasižymi ekspresyvumu, puikiu balansu ir elegancija. Jie harmoningai derina vaisiškumą, minerališkumą ir subtilias ąžuolo natas, puikiai atspindėdami Karnuntumo regiono charakterį.
Prestižiniai vynuogynai
Weingut Markowitsch valdo vynuogynus geriausiose Karnuntumo regiono vietovėse, kurių dirvožemiai ir mikroklimatas idealiai tinka aukštos kokybės vynuogių auginimui:
Kruopštus darbas vynuogyne ir rūsyje leidžia Markowitsch sukurti išskirtinio charakterio vynus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Markowitsch vynai yra sukurti mėgavimuisi tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų puikus balansas ir struktūra leidžia vynams sėkmingai vystytis laikui bėgant, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Ypač tai pasakytina apie jų aukščiausios klasės ‘Pinot Noir’ vynus, kurie gali puikiai bręsti daugelį metų.