Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Gallinoto vynuogyno uogų, augančių kalkingo molio dirvoje, pietų/ pietvakarių ekspozijoje.
Maceracija vykdyta 10 dienų, fermentacija - 20 dienų nerūdijančio plieno talpose, malolaktinė fermentacija ir 18 mėnesių brandinamas vyko naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Vidutinio intensyvumo granato spalvos vynas pasižymi sodriu ir kompleksišku aromatu, kuriame dominuoja raudonos uogos (vyšnios, bruknės, avietės), juodieji serbentai, kurie persipina su saldžių prieskonių bei skrudinimo natomis. Burnoje juntama gaivi rūgštis, daug sodrių taninų, intensyvus ir kompleksiškas skonis bei ilgas prieskoniškas poskonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.
The 2020 Barolo Gallinotto is fully loaded with ripe fruit without going too far. There is a core of red fruits framed by pie crust and delicate baking spices. The wine picks up speed in terms of mouthfeel, with energy and intense berry flavors, while maintaining harmony. The tannins are integrated and accessible. The wine is generally balanced from all points of view. It ages in both barrique and larger wood barrels. Production is 8,000 bottles.
Notes of red cherries, dried blood oranges, rose hips and hints of licorice. It is juicier and supple on the palate, with bright red fruit dominating. Medium-bodied with polished tannins and a sleek aftertaste. Shows firmness at the end. It is already attractive, but will be best to drink after three to four years.
Vyninė "Mauro Molino" įkurta 1953-aisiais prie seno šv. Martyno vienuolyno. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, tačiau labiausiai ji didžiuojasi vynuogynais Vigna Conca ir Vigna Gancia, iš kurių derliaus gaminamas barolas. Daugiau nei pusė vynuogynų ploto užima 'Nebbiolo', apie 2,6 ha 'Barbera', maždaug po pusę hektaro – 'Dolcetto' ir 'Chardonnay' vynuogės. Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino, enologijos mokslus baigęs Albos institute. Nors vyninė maža , tačiau pripažinta tarptautinių vyno kritikų. Robertas Parkeris apie šios vyninės barolą: "...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų."