Raudonasis sausas
Šis „Pinot Noir“ gaminamas pačioje Volnay širdyje, greta Clos de la Barre ir Clos des Ducs, procese naudojama 50 % pilnų vynuogių kekių.
Vyne dominuoja rožių žiedlapių, slyvų, aviečių ir juodojo šokolado aromatai. Burnoje atsiskleidžia sultingas ir vaisiškas vynas, kurį papildo subtilios lengvų taninų natos bei rūgšties pripildytas poskonis.
Patiekite 16-18 °C t su raudona mėsa, tunu, antiena spanguolių padaže.
Rossignol had already bottled the 2017 Volnay 1er Cru Clos des Angles to capture its boisterous fruit, and the wine is undeniably lovely, soaring from the glass with aromas of rose petal, plums, raspberries and dark chocolate. On the palate, the wine is medium to full-bodied, satiny and succulent, with a gourmand core of fruit, melting tannins and lovely purity. It's already hard to resist.
Nicolas Rossignol yra naujos kartos vyndarys ir superžvaigždė iš Volnay kaimelio Burgundijoje, darantis vynus iš nuosavų ir šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard, Beaune apeliacijose. Vyndario vyno stilius apibūdinamas, kaip sofistikuotas – gilios spalvos, klasikinio požiūrio su išgrynintų ir intensyvių vaisių daugiasluoksniškumu, šilkinių taninų ir sufokusuotų uogų salsvumu poskonyje. Pradėjęs vyndario karjerą 1994 metais šeimos vyninėje iki tol mokėsi įtakingose vyninėse skirtingose šalyse – Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Telegraphe), Bordo, Stellenbosch (PAR), sukurdamas savitą vyndarystės techniką. Daro apie 30 skirtingų vynų, teigdamas, kad „darydamas daugiau skirtingų vynų labiau ir greičiau mokaisi. Patirtis darant vieną vyną, gali būti panaudota kitam“. Nicolas Rossignol specializuojasi Volnay ir Pommard vynuose ir suteikia retą galimybę paragauti po 8-9 skirtingus vynus iš šių apeliacijų bei įsigilinti į jų terroir ir stilių. Šalia to vynai iš Beaune, bei bazinis vynas Héritière daromas iš 1922 metais pasodinto vynuogyno šalia Pommard, kuris turi ypatingą senų vynmedžių ir klono Pinot Noir ekspresiją, mažo derlingumo, daromo ir brandinamo, kaip premier cru kategorijos vynas, kuris atsiskleidžia tvirtesniu senosios Burgundijos stiliumi. Anot Nicolas Rossignol yra didelis skirtumas tarp Pommard ir Volnay – Pommard yra kiek vėsiau nei Volnay, kuris yra atsisukęs į saulėtą šlaitą, kai Pommard yra ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio. Todėl Volnay vyno taninai yra nokesni ir apvalesni, kai tuo tarpu Pommard – išraiškingesni, tvirtesni ir vedantys iki pat poskonio. Tačiau kiekvienas vynas išreiškią savitą charakterį. Vynas daromas skrupulingai atrenkant vynuoges vynuogyne ir vyninėje, vadovaujantis biodinamine filosofija, mėnulio kalendoriumi ir gravitaciniu judėjimu vyninėje.