Raudonasis sausas
Šiam vynui naudojamos senų vynmedžių vynuogės, kurių amžius siekia 70-100 metų. Nors vynuogių koncentracija dėl vynmedžių amžiaus didelė, gamintojas siekia pagaminti ilgaamžį, tačiau labai elegantišką vyną - vynas ilgai laikomas su odelėmis, tačiau spaudimas ir ekstrakcija yra kuo švelnesni. Vynas su odelėmis laikomas net 60 dienų. Vėliau vynas brandinamas 22 mėnesius ąžuolo staitnėse (25% naujų), kur baigiasi ir malolaktinė fermentacija.
Aromate dominuoja miško uogų aromatai, papildyti prieskoniškų, dūmiškų natų. Tivrta ir tuo pačiu švelni miško struktūra leidžia pajusti vyno eleganciją - jis tinkamas gerti dabar ir brandinti butelyje ne vienerius metus.
Vyno brandinimo potencialas iki 2042 metų.
Likutinis cukraus kiekis - 0,6 g/l.
Tiekti 16-18 °C temperatūros. Batuta yra labai lankstus vynas ir puikiai dera su mėsa ir žuvimi, pavyzdžiui, jūrų velniais, kalmarais ar ant grotelių keptais aštuonkojais.
„Niepoort“- šeimos vyninė valdoma jau penktos kartos, Dirk ir Verena Niepoort. „Niepoort“ - labai aukštos kokybės portų ir raudonųjų vynų gamintojas, kurio sausi vynai įtraukiami ir geriausiųjų trejetuką. Iš gausios gaminamų portų kolekcijos „Niepoort“ garsėja tawny portais. Gaminami tawny portai yra iš konkrečių metų derliaus, kurio senumas nurodomas etiketėje. http://www.niepoort-vinhos.com/en/index.html