Baltasis sausas
Vynas pavadinimą gavo pagal žodį “vire”, reiškaintį ėjimą aplink, ar taką aplink vynuogyną. 300-350 metrų aukštyje esančiame vynuogyne dominuoja akmenuotas rudojo kalkakmenio dirvožemis.
Vynas 12 mėnesių brandinamas ąžuolinėse statinėse iš kurių 20% naujos.
Skrudintos brioche duonelės ir medaus aromatai persipina su gaiviu stataus šlaito sąlygotu minerališkumu poskonyje.
Tiekti 11-13°C prie vištienos su grietinėlės padažu, Epoisse sūrių arba Cezario salotų.
Leflaive šeimos istorija Puligny Montrachet apylinkėse prasidėjo dar 1717 metais. 20 a pradžioje Joseph Leflaive tėvo įkurtoje Domaine Leflaive vyninėje ėmė aktyviai supirkinėti geriausius Chardonnay vynuogynus. Kiek vėliau Joseph sūnus Olivier bevadovaudamas Domaine Leflaive vyninei įkūrė Olivier-Leflaive ūkį, kuris jam leido dirbti ne tik su baltosiomis, bet ir raudonosiomis vynuogėmis iš už Puligny Montrachet ribų. Kuo daugiau pastangų Olivier dėjo į savo naująjį ūkį, tuo geriau jam sekėsi. Galop 1994 metais jis paliko Domaine Leflaive, kad galėtų pilnai susikoncentruoti savo asmeniname vyndarystės projekte. Itin reikšmingi Olivier-Leflaive ūkiui buvo 2010 metai, kuomet Olivier-Leflaive atsiemė savo vynuogynus, kuriuos 18-likai metų buvo išnuomavę Domaine Leflaive ūkiui. Šiuo metu Olivier-Leflaive valdo 15 hektarų Puligny, Chassagne ir Meursault apylinkėse. Visi ūkio baltieji vynai vinifikuojami ąžuolinėse statinėse. Olivier Leflaive gamindamas vyną vaikosi skonio taurumo ir elegancijos, o ne jėgos. Įdomu, kad net ir galėdamas ilgai bręsti rūsyje Olivier vynas vertinamas dėl savo ankstyvos ragavimo lango pradžios.