Baltasis sausas
Senų vynmedžių vynuogynai prižiūrimi ekologiniais bei biodinaminiais principais.
Fermentacijos metu naudotos laukinės mielių kultūros. Vynas brandintas molinėse talpose - amforose. Dėl molio porėtumo, vynas pasižymi subtiliais, oksicadijos nulemtais, aromatais. Nėra pridėtinių sulfitų.
Gelsvo atspalvio vynas intensyviai kvepia baltaisiais kaulavaisiais ir citrinomis, obuolių pyragu bei šviežiais migdolais. Burnoje vynas kreminės tekstūros, gaivios rūgšties, pasižymi minerališku ir riešutišku skoniu.
Patiekti 10-12 C prie keptos kalakutienos ar šukučių užkeptų džiuvesėliais su citrinų padažu.
“Pares Balta” vyninės, esančios Ispanijos Penedeso regione, istorija prasidėjo 1790 metais. 1970-aisiais prie jos vairo stojo Cusiné šeima. Broliai Joanas ir Josepas Cusiné dirba vynuogynuose, o jų žmonos kartu su enologėmis Maria Elena Jimenez bei Marta Casas yra atsakingos už vyno gamybą. Nuo 2010 metų ūkyje aktyviai taikomos ekologinės ir biodinaminės vynininkystės praktikos.