Vynuogės šiam vynui auginamos nedideliuose Renina ir Torrenieri vynuogynuose. Vynuogių fermentacija, maceracija ir 24 mėnesių brandinimas vykdomas atskirai. Po to vynai sumaišomi ir dar 6 mėnesius brandinami. Intensyvios spalvos, vyšnių, prieskonių, kadagio, gėlių aromatai. Subrendę taninai, puikiai integruota rūgštis. Ilgo poskonio vynas.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.