Baltasis sausas
Etnos ugnikalnio papėdėje, lavos ir smėlio mišinio dirvožemyje, miško apsuptyje, 860 m virš jūros lygio, atskirame Sciaranuova vynuogyne augantys vynmedžiai, suteikia vynui ypatingą charakterį - pikantišką, minerališką, gaivų.
Rankomis rinktos vynuogės atvėsinamos iki 8 °C ir siunčiamos lengvam "poilsiui" bei minkštam spaudimui. Fermentacija vykdoma 15°C nerūdijančio plieno statinėse. Vynas su mielių nuosėdomis, nuolat jį maišant, laikomas iki kovo mėnesio.
Šviesiai auksinės spalvos, žalio ananaso, neprinokusių obuolių, peržydėjusių akacijų aromatų, burnoje minkštas, citrinos žievelės, žalių agrastų skonio.
Brandinimo potencialas -7/10 metų.
Tiekti 8-10 ° C prie krevečių, moliuskų, jūros šukučių, minkštesnių sūrių.
Intense nose with hints of oatmeal, kernels, white nuts and minerals to the braised lemons and apples. Fresh, tangy and attractively saline on the palate with bright, zesty acidity and a nice phenolic kick at the end. Excellent concentration and salinity here. Drink now.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.