Raudonasis sausas
Tai vienas iš reprezentacinių Planeta šeimos vynų. Vynas daromas iš rinktinių uogų, augančių aplink Dorilli vyninę, pavadintą šalia tekančios upės Dirillo garbei. Kruopščiai rankomis atrinktos vynuogės fermentuotos nerūdijančio metalo talpose. Vynas 12 mėn. brandinamas didelėse ąžuolo statinėse (36hl). Nokių vyšnių, slyvų uogienės, kaštonų medaus, keptų kriaušių aromatų. Lengvų taninų, vaisiškas.
Rūgšties kiekis vyne:5,49g/l.
Patiekti 14-16 °C temperatūros prie tuno, grybų patiekalų, ar tradicinių itališkų patiekalų (pvz. pica su vytintu kumpiu).
The 2020 Cerasuolo di Vittoria Classico Dorilli (made with 70% Nero d'Avola and 30% Frappato) shows bright cassis and wild cherry with background hints of black olive and scorched earth. That this was a very hot vintage is apparent on the bouquet. The aromas push a bit more in terms of intensity.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.