Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Sciaranuova vynuogyno esančio Etnos ugniklanio papėdėje, 510/850mvjl, dirva - smėlinga lava. Vynuogės renkamos rankomis, atšaldomos iki 10 ° C temperatūros. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose 25 °C temperatūroje. Maceracija - 21 dieną. Po minkšto spaudimo vertikaliu presu, vykdyta malolaktinė fermentacija, vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse 12 mėnesių.
Skaidriai raudonas vynas kvepia miško uogomis, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, bičių vašku, smilkalais, prieskoninėmis žolelėmis, pankoliu. Elegantiškas, gyvų taninų, vyriško charakterio, minerališkas.
Brandinimo potencialas 7/10 metų.
Tiekti 16–18 °C prie žvėrienos, patiekalų su trumais, raudonos žuvies, sūrių, saliamio.
The 2020 Sicilia Nerello Mascalese Eruzione 1614 opens to a medium dark ruby hue with lively primary fruit. Wild berry and cassis are backed by softly rendered oak tones of cinnamon and campfire ash. Even though it is technically outside of the DOC (by just a few yards), this is one of the most beautiful growing sites on Etna. The tannins are firm but silky, meaning you can drink this bottle straight out of the gate.
Cherries and cranberries with some candied watermelon in both the nose and palate. Medium body, creamy tannins and a tangy finish. Juicy. Drink or hold.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.