Raudonasis sausas
Išskirtinis vynas iš labai retos 'Caberlot' vynuogių veislės, kuri pirmą kartą buvo identifikuota 1960-ųjų pabaigoje apleistame vynuogyne. Ši veislė auginama tik Il Carnasciale ūkyje, laikantis didžiausios pagarbos gamtai. Derlius renkamas tik rankomis.
Vynuogės nuimamos ir fermentuojamos mažose nerūdijančio plieno talpose (8-10 litrų), kuriose temperatūra palaikoma žemesnė nei 28-29° C. Kiekvieno vynuogyno vynuogės ir kiekvienos derliaus nuėmimo dienos derlius fermentuojami atskirai. Vyno gamyboje naudojamas nedidelis pridėtinių sulfitų kiekis.
Po malolaktinės fermentacijos vynas 22 mėn. brandinamas kruopščiai atrinktose prancūziškose statinėse, iš kurių 60 % yra naujos. Du trečdaliai statinių yra pagamintos iš Tronçais ąžuolo, o trečdalis – iš Allier ir Vosges ąžuolo, nuo lengvo iki vidutinio skrudinimo. Vynas rankiniu būdu išpilstomas į butelius, nefiltruotas dar 16 mėnesių papildomai brandinamas.
Vynas pasižymi giliu žolelių, raudonųjų uogų, šokolado, ąžuolo, vanilės ir irisų aromatu. Tai rimtas vynas, žinomas nedaugeliui, tačiau labai vertinamas vyno kolekcininkų.
Tiekti 16-18°C prie žvėrienos, jautienos kepsnių ir troškinių, brandintų kietųjų sūrių arba picos.
Full, rich and elegant, featuring black currant, black cherry, violet, iron, cedar and tobacco aromas and flavors. Boasts purity, finesse, terrific balance and a long, palate-staining aftertaste. This red is drinkable now yet should be even better in a year or two. Caberlot.
Ragosky šeima Podere Il Carnasciale vyninę įsteigė atokioje Chianti regiono Valdarno kalnų papėdėje. 1986 metais buvo pasodinti pirmieji 0,3ha 'Caberlot' vynmedžiai. Šiuo metu šeima prižūri beveik 5ha itin tankiai užsodintų 'Caberlot' vynuogių, Vyninę valdo Beatina ir jos sūnus Moritzas Rogosky, bendradarbiaudami su enologu ir vyndariu Peteriu Schillingu. Ši išdidi komanda itin sunkiai dirba gamindama pasaulinio lygio vynus, atsisakydama kompromisų dėl kokybės bet kuriame etape nuo žemės iki taurės.
Podere Il Carnasciale yra vienintelė vieta pasaulyje, kur auginama 'Caberlot' vynuogių veislė. Tai spontaniško Cabernet Franc ir Merlot kryžminimo vaisius. Skonio profilis artimesnis Cabernet Franc, o apmeleografinės savybės - Merlot. Darbai vynuogynuose atliekami su didžiausia pagarba dirvožemiui ir augalams, atliekant minimalų įsikišimą. Genėjimas, pumpurų formavimas ir lapų priežiūra atliekami rankomis. Vyninė nenaudoja cheminių trąšų, herbicidų ir pesticidų. Ūkyje vykdoma ekologiška vynuogininkystė. Kiekvieno vynuogyno derlius kiekvieną derliaus nuėmimo dieną fermentuojamas atskirai. Vyno gamyboje naudojamas nedidelis pridėtinių sulfitų kiekis.