Baltasis sausas
Vasaros vėjo skonio, Toskanos paprastumo ir įgimto orumo, gintaro spalvos vynas daromas iš molingo smėlio dirvožemyje, 350mvjl aukštyje , 2ha plote augančių vynmedžių. Sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose nuolat palaikant 20 ° C temperatūrą. Vynas 6 mėn. brandintas metalo statinėse ir 3 mėn. butelyje.
Pagaminama 7000 butelių.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie kepto oto kepsnio kaparėlių padaže,rizoto su baravykais/ smidrais, minkštųjų sūrių, šviežių daržovių salotų.
Neeilinė Toskanos realybė - Poliziano ūkis, įsikūręs viduramžių kalnų miestelyje Montepulciano, Sienos provincijoje, pietinėje Toskanos dalyje. Ūkis įkurtas 1961. Nuo 22 ha vynuogynų išaugo 120 ha. Dinamiškasis Federico Carletti , kuris stojo prie ūkio vairo 1981m. ir šiuo metu vadovauja vyninei, sujungė tradicijas ir šiuolaikiškumą. Pjemonte baigęs vynininkystės mokslus, stažavosi įvairiuose vyno ūkiuose ir įgytą patirtį taiko "Poliziano". Ūkio pavadinimas "Poliziano" yra duoklė humanistiniam poetui Angelo Ambrogini , kuris gimė Montepulciano ir kurį vadino "Poliziano". Visi Poliziano vynai atspindi ilgą istoriją. Gimę 80-ais, jie išsaugojo originalias etiketes. Vynai daugiausia gaminami iš Sangiovese vynuogių, geriausiai žinomų šioje srityje. Poliziano dabar visuotinai laikomas vienu iš didžiųjų pionierių Vino Nobile di Montepulciano.