Raudonasis sausas
Tankių taninų, subalansuotas, kompleksiškas, pikantiškas vynas daromas iš atskiro Le Caggiole vynuogyno. Vynmedžiai auga 350mvjl, rytiniame šlaite, tufo, kuriame yra apie 15% molio dirvožemyje. Vynuogės renkamos rankomis. Vyno fermentacija ir maceracija vykdyta nerūdijančio plieno talpose 20-22 dienas. Vynas 16-18 mėn. brandintas 500/600l prancūziško ąžuolo talpose.
Vynas kvepia vyšniomis, džiovintais pomidorais, slyvomis, vytinta mėsa, santalu, džiovintomis figomis, skrudintais migdolais, tabaku.
Vyno brandinimo potencialas - 20 metų.
Tiekti 16-18 ° C prie žvėrienos troškinių, jautienos kepsnių.
A modern Vino Nobile with dark chocolate and some plush spices. Aromas of plums, roasted red peppers, berries and pine cones follow through to a tight, medium- to full-bodied palate. This is firm and long. From organically grown grapes. Drink from 2025
Neeilinė Toskanos realybė - Poliziano ūkis, įsikūręs viduramžių kalnų miestelyje Montepulciano, Sienos provincijoje, pietinėje Toskanos dalyje. Ūkis įkurtas 1961. Nuo 22 ha vynuogynų išaugo 120 ha. Dinamiškasis Federico Carletti , kuris stojo prie ūkio vairo 1981m. ir šiuo metu vadovauja vyninei, sujungė tradicijas ir šiuolaikiškumą. Pjemonte baigęs vynininkystės mokslus, stažavosi įvairiuose vyno ūkiuose ir įgytą patirtį taiko "Poliziano". Ūkio pavadinimas "Poliziano" yra duoklė humanistiniam poetui Angelo Ambrogini , kuris gimė Montepulciano ir kurį vadino "Poliziano". Visi Poliziano vynai atspindi ilgą istoriją. Gimę 80-ais, jie išsaugojo originalias etiketes. Vynai daugiausia gaminami iš Sangiovese vynuogių, geriausiai žinomų šioje srityje. Poliziano dabar visuotinai laikomas vienu iš didžiųjų pionierių Vino Nobile di Montepulciano.