Raudonasis sausas
Kompaktiško, bet trykštančio skoniu vyno fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose, maceracija - 24 dienas nuolat palaikant 28 °C temperatūrą.Vynas 24 mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse.
Raudonos granato spalvos, vynas kvepia juodaisiais serbentais, avietėmis, mėlynėmis, grybais, sausais lapais, balzamiku. Šiltas, apvalių ir minkštų taninų.
Brandinimo potencialas iki 20 metų.
Tiekti 16–18 °C prie ant griliaus keptos raudonos mėsos/ mėsingesnių žuvų, pastos su mėsos padažu.
As a palate teaser before this lovely flight of Riservas from Produttori del Barbaresco, I am delighted to start off with the delicate and fine 2018 Langhe Nebbiolo. Showing a light ruby color, this wine takes baby steps with hints of wild rose, dried blueberry, crushed limestone and powdered licorice. It sports a fragile, fine texture. If you crave for a basic and absolutely satisfying taste of pure Nebbiolo, look no further.
Lovely barbaresco, with all the typical nebbiolo characteristics, such as red berries, mushrooms and dried leaves, as well as hints of bitter orange peel and spice. All this follows through to the medium-to full-bodied palate, where fine, lightly firm tannins add a little grip and additional focus. Compact, but bursting with flavor. Delicious now, but give it a year or two. It will only get better.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.