Viskis distiliuotas Caol Ila distiliavimo gamykloje ir 10 metų brandintas naudotose ąžuolo statinėse. Kiekvienas butelys išpilstomas tiksliai taip, kaip numatė distiliuotojas: be dažymo ar šalto filtravimo. Šis derinys leidžia statinei išlaikyti natūraliai esančius aliejus ir fermentus, kurie pagerina gėrimo aromato kokybę ir viskio skonį. Itin riboto leidimo viskis, viso pagaminta 362 buteliai.
Aromatas: išskirtinai jūrinis, degančių laužo žarijų, jūros druska dengto rūkyto kumpio, šlapio akmens, saldžių vaisių natos.
Skonis: jaučiamas stiprus durpių, pereinantis į ąžuolo ir odos, mėlynių ir juodųjų pipirų, škotiškų miežių natas.
Poskonis: ilgas ir turtingas.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.