Big Peat - tai tik iš Islay (Aila) salos kilusių viskių dislilerijų mišinys: "Coal Ila" dvasia suteikia saldumo, "Bowmore" - tobulą balansą, "Ardbeg" - gydomųjų, žemiškų savybių, o "Port Ellen" - elegantiškumo. Brandintas 12 metų ąžuolo statinėje. Big Peat - tai Ailos salyno išraiška.
Aromatas: apanglėjęs ąžuolas, kaminų dūmas, rudasis cukrus, laužo pelenai, saldymedžio užuomenos.
Skonis: durpės, žemės riešutai, degintos apelsinų žievelės, skrudintos sezamų sėklos, jūriško sūrumo natos.
Poskonis: ilgas, kompleksiškas, su ilgai išliekančiu dūmų poskonio.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.