Timorous Beastie Highland Blended Scotch - riboto leidimo viskis, iš viso išleista 4200 butelių. Daromas maišant keletą salyklinių viskių iš skirtingų Highland regiono daryklų, Škotijoje.
Douglas'o Laing'o pelė, kuri pavaizduota ant butelio etiketės, įkvėpta Robert'o Burns'o eilėraščio "To a Mouse". Kitaip nei eilėrašytyje, ant etiketės atgijusi pelė yra drąsi ir ryžtinga, nes leidosi į nuotykį po pasaulį, jog surastų geriausiai deranti sūrį šiam viskiui. Nenaujiena, jog sūris dera su vynu, tačiau viskis? Nebent kurį laiką brandintas saldaus Porto vyno statinėse. Išskirtinio skonio viskis, tinkantis derinti su sūriais.
Aromatas: skrudinti migdolai, klevų sirupas, kedrai, irisas, medus, raudonųjų uogų, šokoladinio biskvito natos.
Skonis: burnoje svarus, turtingas: jaučiami abrikosai, medus, cinamonas, skrudinta bandelė, šokolado užuomenos.
Poskonis: medaus, klevų sirupo, abrikosų natos.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.