Saldusis saldus
Josephshöfer vienuolynas pirmą kartą buvo minima oficialiuose dokumentuose prieš 1100 metų. Šalia jo esantį 3,8 ha dydžio vynuogyną 1858 metais įsigijo Reichsgraf fon Kesselstatt. Vynmedžiai auga pietiniame 60 laipsnių nuolydžio Mozelio šlaite, 180 metrų virš jūros lygio, pilkojo skalūno dirvožemyje.
Vyne gundantys saldžių melionų, persikų, kriaušių, apelsinų, medaus, vanilės aromatai. Prabangus gėrimas, pripildantis visą burną, minerališkas, puikaus saldumo ir rūgšties balanso. Likutinis cukrus vyne 119,7 g/l, rūgštingumas - 6,9 g/l.
Tiekti 8-10 °C su ančių ir žasų kepenėlėmis, mėlynojo pėlesio sūriu, obuolių, kriaušių, abrikosų pyragu, šokolado putėsiais, persikų šerbetu, vietoje deserto.
Reichsgraf von Kesselstatt – viena prestižiškiausių ir seniausių vyno daryklų Vokietijoje, įsikūrusi Mozelio regione. Įkurta dar 1349 metais, ši vyninė jau daugiau nei 650 metų garsėja aukščiausios kokybės 'Riesling' vynais, kuriuos kuria iš geriausių Mozelio, Saar ir Ruwer upių slėniuose augančių vynuogynų uogų.
Vyninė Reichsgraf von Kesselstatt yra tikras Rieslingo etalonas – nuo gaivaus ir lengvo iki kompleksiško ir ilgaamžio. Kiekvienas jų vynas – tai precizikos, tradicijos ir inovacijos derinys, kurį vertina tiek vyno kritikai, tiek kolekcininkai visame pasaulyje.
Kuo išskirtinė Reichsgraf von Kesselstatt vyninė?
Fokusas į terroir: Kiekvienas vynas atspindi konkrečią augavietę, dirvožemio struktūrą ir mikroklimatą.
Aukščiausios klasės 'Riesling': Nuo sausų „Grosses Gewächs“ iki subtilių Kabinett ir išraiškingų vėlyvojo derliaus vynų (Spätlese, Auslese).
Tvari vynuogininkystė: Dėmesys natūraliai aplinkai ir tvariam vynuogynų valdymui.
Statusas: VDP narys (Verband Deutscher Prädikatsweingüter)
Išskirtinumas: Nuosavi vynuogynai prestižinėse vietovėse – Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Josephshöfer, Scharzhofberger ir kt.
Griežti derliaus ribojimai – mažesnis derlius reiškia intensyvesnį skonį.
Vynų fermentacija su natūraliomis mielėmis – atliekama labai žemoje temperatūroje, kad išsaugotų subtilius aromatus.
Modernios vyno brandinimo sąlygos – užtikrina vyno ilgaamžiškumą, švarumą ir struktūrą.