Raudonasis
Šlapi gruodžio ir sausio mėnesiai padėjo vynmedžiams per kovo mėn. sausras. 2016 m. derlius sumažėjo dėl balandžio šalnų. Skynimas prasidėjo rugsėjo pradžioje.
Vynuogės rinktos rankomis. Fermentacijos metu panaudotos vietinės mielių kultūros. Brandinta amerikietiškame ąžuole: 20 % naujos, 40 % 1-2 metus naudotos, 40 % 3-4 metus naudotos statinės.
Vyno aromate dominuoja šokolado, saldymedžio ir pirminės slyvų, figų, juodųjų uogų natos. Pasižymi deramai subalansuota struktūra: pilnakūnis, tvirtų taninų ir gaivios rūgšties.
Dera prie raudonos mėsos patiekalų, brandžių sūrių.
Appealingly old-school and just rustic enough to highlight the vibrant, briary wild berry flavors, laced with dried sage and licorice notes, building tension toward lively tannins. Drink now through 2028.
Ridge Vineyards ūkis pirmiausiai žinomas dėl Monte Bello vynuogyno Santa Kruzo kalnuose virš Silicio slėnio, kurio vynas dalyvavo istorinėje 1976 metų Paryžiaus degustacijoje, kur aklai buvo vertinami geriausieji Kalifornijos ir Prancūzijos vynai. Tais metais Monte Bello Cabernet Sauvignon 1971 užėmė penktąją vietą iš dešimties, tačiau pakartojus šią degustaciją po trisdešimties metų šis vynas tapo nugalėtoju. Toks vyno ilgaamžiškumas ir unikalus charakteris nėra atsitiktiniai. Monte Bello vynuogynas yra vėsiausioje Kalifornijos dalyje, kur auginamos Cabernet Sauvignon vynuogės, o dirvožemyje dominuoja kalkakmenis, kas nėra būdinga žymiems Napos ar Sonomos slėnio vynuogynams. Rezultate čia randame galbūt gaiviausią ir ilgaamžiškiausią Cabernet Sauvignon vyno išraišką visoje Kalifornijoje. Subalansuoti dominuojantį Cabernet Sauvignon priklausomai nuo derliaus metų padeda ir kitos Bordo veislės. Čia pat yra nedidelis plotas Chardonnay vynuogių, kurio vynas yra vienas iš nuolatinių kolekcininkų taikinių. Šiuo metu Ridge Vineyards ūkį sudaro dar du nuosavi – Lytton Springs ir Geyserville vynuogynai, kuriuose auginami šimtamečiai Zinfandel vynmedžiai ir šiek tiek pietų Prancūzijos veislių. Čia gaminamas vienas įdomiausių Kalifonijos Zinfandel vynų, kuris skirtingai nuo daugumos, gali bręsti bent dešimt metų. Šiuo metu visi trys vynuogynai dirbami organiškai ir užaugina 75% viso vyninei reikalingo derliaus. Prie Ridge Vineyards vyno kokybės ženkliai prisidėjo Paulo Draperio, kuris stovėjo prie vyninės vairo beveik 50 metų, “iki-industrinė” filosofija, kurios esmė – minimalus kišimasis į natūralius vynininkystės procesus ir vyndarystės manipuliacijos, neperžengiančios 19 amžiaus technikas. Galima sakyti, kad Ridge Vineyards ūkis išlaikydamas Kalifornijos atskirų vynuogynų charakterį savo turiniu labiausiai artimas senojo pasaulio tradicijai.