Raudonasis sausas
Šiaurinės Ronos stiliaus vynas iš pietinės Australijos. Ūkio vynuogynai išsidėstę Finniss upės slėnyje, 120 mvjl. Australišką vidurdienio karštį subalansuoja vėsūs popietės vėjai atkeliaujantys iš netoliese plytinčio Pietų vandenyno.
Dirvožemis - žvirgždo, smėlio, raudono ir oranžinio molio mišinys. Fermentacija vykdyta atvirose talpose. Vynas 14 mėn. brandintas 300 litrų prancūziško ąžuolo stainėse ( 10% iš jų naujos).
Vynas atsiskleidžia per subtilius laukinių gėlių tonus, kuriuos įtakoja 'Viognier' vynuogės. 'Shiraz' pėdsaką galime pajausti per slyvų padažo, džiovintų spanguolių, vyšnių, saldžiojo tabako, pieniško šokolado, kvapniųjų pipirų, juodojo kardamono aromatus. Vyno skonis pikantiškas, švelnių taninų, kompleksiškas.
Brandinimo potencialas apie 10 metų.
Tiekti 16 - 18 °C prie kengūrienos kepsnio, ant grotelių keptos jautienos, žvėrienos troškinių.
Viena iš Berto Salomono svajonių buvo greta baltųjų vynų, gaminamų šeimos vyninėje „Salomon Undhof“ Austrijos regione Kremstalyje, turėti ir gerą raudonųjų vynų pasirinkimą. Ši svajonė išsipildė tolimojoje Australijoje, kurią Bertas įsimylėjo dar septintajame dešimtmetyje, kuomet vyno importo kompanijoje „Schlumberger“ priklausė direktorių tarybai. Jo dėka į Austriją pirmą kartą buvo importuotas australietiškas vynas. Beje, tuo metu B. Salomonas buvo vienas Austrijos vyno instituto direktorių. Didžiąją svajonę jis įgyvendino 1995-aisiais, įsigijęs vyninę „Salomon Estate“ Finniss River regione, maždaug 50 kilometrų nuo Adelaidės. Įdomiausia tai, kad 1866 metais Johannas Nepomukas Hinteröckeris , Salomono šeimos ainis, emigravo iš Austrijos Vachau regiono į Australiją. Po keturių metų darbo „Seven Hills“ vyninėje (Kler slėnyje) Adelaidės priemiestyje Norwoode jis įsteigė Šv.Ignaco koledžą. Kas galėjo žinoti, kad daugiau nei po šimto metų Salomono palikuonys sugrįš į Australiją ir vėl augins vynuoges. http://www.salomonwines.com/andrew/salomon-andrew/