Mėlynojo pelėsio, šviežio avies pieno sūris iš Aveyrono, Prancūzijos. Trapus, drėgnas Rokforas yra ypatingo, su niekuo nesupainiojamo skonio: iš pradžių švelnus, sviestiškai saldus, tačiau pelėsis pakankamai aštrus. Šiuo metu sūrį gali gaminti tik 7 gamintojai.
Puikia dera su saldžiaisiais vynais iš Soterno (Prancūzija, Bordo), Porto (Portugalija) ar ‘Muscat’ vynuogių vynais.
Sudedamosios dalys: nepasterizuotas avių pienas, druska, pieno fermentai, renetas, roquefort pelėsis (penicillium roqueforti).
Sudėtyje yra pieno ir jo produktų pėdsakų.
Energinė vertė (100g): 1572 kJ / 379 kcal, riebalai 32 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 20 g, angliavandeniai 1,8 g, iš kurių cukrūs 0 g, baltymai 21 g, druska 3,6 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, 5 - 7 °C temperatūroje.